Usein kysyttyä

Minulla on Marevan-lääkitys, joten joudun käymään INR-näytteessä noin kuukauden välein. Liikkuminen on vaikeaa, joten kuljen taksilla. Tarvitsen apua myös siivoukseen ja pyykkien ripustamiseen.

Vastaus: INR-näytteen voi ottaa kotona, jolloin aikaa kuluu noin 30 minuuttia ja palvelun hinta on 25 €. Mikäli samalla käynnillä laitetaan esim. pyykit kuivumaan tai imuroidaan, kustannus on 40€/h. Käynnistä voi hakea kotitalousvähennystä. 

Minulle myönnettiin palveluseteli tunniksi viikossa. Setelin arvo on 21,40€. Miten seteliä käytetään?

Vastaus: Tilaat sairaanhoitajan luoksesi tunnin viikossa haluamanasi ajankohtana. Kaupunki maksaa tunnin käynnistä 21,40€ ja sinulle tulee 18,60€ suuruinen lasku. Tästä ei voi hakea kotitalousvähennystä. 

Vanhempieni muisti ja liikuntakyky ovat heikentyneet eikä äitini pysty enää siivoamaan. Äitini tarvitsee myös lääkkeiden jakamiseen apua. Miten palvelu järjestyy? 

Vastaus: Samalla käynnillä hoituu sekä siivous että lääkkeiden jakaminen ja vaikutusten arviointi (verenpaineen ja -sokerin mittaukset). Tarvittaesssa konsultoidaan lääkäriä. Vanhemmillasi käy sama hoitaja, mikä auttaa huomaamaan ajoissa mahdolliset toimintakyvyn muutokset ja puuttumaan niihin.