Kanssasisarten kertomaa – Mielen hyvinvointia vaikka englanniksi

Kanssasisarten kertomaa – Mielen hyvinvointia vaikka englanniksi

Mielenkiintoni hoitoalaa kohtaan heräsi vanhainkodissa Englannissa, jossa työskentelin hoitoapulaisena vuoden verran. Valmistuin sairaanhoitajaksi vuonna 2002 Espoon englanninkieliseltä linjalta, erikoistuin psykiatriaan. Olen naimisissa ja uusperheeseemme kuuluu 8 lasta.

Olen työskennellyt lastenpsykiatriassa, osastoilla sekä jalkautuvassa työssä. Lastenpsykiatriassa hoito pyritään toteuttamaan lapsen kotona ja asiakkaana on koko perhe. Minulla on myös kokemusta sekä syvästi kehitysvammaisten koululaisten luokassa että aivovammaisten aikuisten asumisyksikössä työskentelystä.

Tämä työ oli itselleni henkisesti liian kuormittavaa ja halusin kokeilla jotakin aivan muuta. Mietin, että vanhukset voisivat olla sellainen ryhmä, jonka parissa haluaisin tehdä työtä. Löysin Iloisen Mummolan kotisivut ja sitä kautta Keski-Uudenmaan Kotihoidon ja ilokseni Terhi otti minut työkokeiluun.

Olen viihtynyt todella hyvin nykyisessä työssäni. Ikääntyneet ovat ihania hoidettavia ja kiitollisia saamastaan hoidosta. Toivon, että voin työurani lopun tehdä töitä ikääntyneiden parissa ja antaa oman psykiatrisen osaamiseni kotihoitoon.”

-Katja

Keski-Uudenmaan Kotihoito

Tämä on blogi kotihoidosta ja asioista sen ympärillä. Blogia pitävät Keski-Uudenmaan Kotihoidon hoitajat, joiden toiminta nojaa vahvaan arvopohjaan. Keskeisintä on välittäminen.